Средњошколски центар Пале

Новости

Реализоване три хуманитарне акције Савјета ученика СШЦ Пале

У складу са планом активности Савјета ученика Средњошколског центра Пале реализиване су све акције планиране за прво полугодиште. Три акције су имале хуманитарни карактер, а то су "Сендвич више", "Један слаткиш, једно дијете" и помоћ угроженој дјеци на Косову.

На овакав начин ученици су показали своју хуманост и несебичност.

Акција "Сендвич више" је реализована искључиво средствима које су скупили ученици и запослени у Средњошколском центру Пале. Средства која се скупе у овој акцији користе се као помоћ ученицима који нису у могућности купити себи ужину. Њима је уплаћена ужина у пекари поред школе, за цијелу школску годину. Ова активност ће постати традиција и за сваку наредну школску годину.

Акцију "Један слаткиш, једно дијете" је активност коју ученици традиционално организују већ дуги низ година и на такав начин помажу дјеци социјално угрожених породица. Ученици Средње школе који су уједно и активисти Црвеног крста помогли су да се ова акција што боље уради на поростору општине Пале. Посебно користимо прилику да се захвалимо фирмама које су подржале и помогле да се ова акција што успјешније реализује.

Захваљујемо се,
д.о.о. Милкус
д.о.о. Станишић
д.о.о. Велике Шуме
Рашевић Ауто
Сарајевоинвест

Средњошколци су одређени дио новца уплатили за угрожену дјецу на Косово и на такав начин показали своју солидарност.


Кроз овакав вид активности изграђује се и развија хуманост код младих људи. Јер кад сањамо као појединци то је само сан, а када сањамо и ангжујемо се сви заједно сан постаје стварност и добро дјело.

Ви сте овде: Почетна Новости Реализоване три хуманитарне акције Савјета ученика СШЦ Пале