Средњошколски центар Пале

Библиотека

"Да лијепа књига стигне до сваког ученика и професора брине".


Бранислава Чегар, професор руског језика и књижевности - библиотекар. Школска библиотека, мјесто за стицање нових знања коришћењем књига
Пространа и свијетла, са полицама уредно поређаних књига, смјештена у средишту школе, библиотека представља живо мјесто културних догађања.

Своје прве животне кораке библиотека је започела давне 1948. године. Од тих давних четрдесетих година, библиотека је мијењала свој лик, свој простор, непрестано се богатећи књигама. О развијању љубави према књизи, стручној обради и сређивању књижног фонда, његовању лијепе ријечи, информисању о новим насловима брине библиотекар Бранислава Чегар.


Данас , у новом оплемењеном простору, фондом од 14000 књига за ученике и стручне литературе за наставнике, читаоницом са осам мјеста, рачунаром, телевизором и осталим апаратима, библиотека је најпривлачнији кутак школе. У њој се одржавају књижевни сусрети, предавања, организују се тематске изложбе везане за јубиларне године појединих књижевника или датуме важне за школу.


Библиотека се често претвори у учионицу у којој ђаци уче како да се служе рјечницима, правописом, лексиконом, енциклопедијама. У библиотеци пулсира живот школе. До садаје било неколико промоција књига, а гостовао је и један број књижевника.


Најтраженија манифестација којеа се уз сарадњу професора српског језика и ђеце припрема у библиотеци је: Такмичење рецитатора .
Сталнаје сарадња са колегама и библиотекарима. Иако је богато радно искуство за нама, семинари нам помажу да се и далље едукујемо и усавршавамо.

 

 

 

 

 

 

 

Ви сте овде: Почетна Библиотека